Strategisch advies

Thonon Folz | Public Affairs

 

Wij vinden niets mooiers dan mensen helpen zich een weg te hakken door de jungle die overheid en politiek heet. Dat doen we niet alleen via workshops & trainingen maar ook door strategisch advies te geven. Ook kunnen wij voor u een public affairs strategie opstellen. We vinden dat advies over belangenbehartiging voor iedereen bereikbaar moet zijn, dus we kijken graag met u wat we kunnen doen binnen uw mogelijkheden en met uw netwerk en achterban.

Een greep uit onze adviezen:

Z

Public Affairsplan schrijven

Een landelijk gezondheidsfonds vroeg “Wij hebben alleen communicatie-adviseurs in dienst, maar geen public affairs-adviseurs. Kunnen jullie voor ons een plan schrijven voor een langdurige lokale lobby-campagne?” Dat kunnen wij. We hebben een public affairs-projectplan geschreven met de volgende ingrediënten: wat zijn de doelen van de lokale lobby, wat zijn de argumenten, welke organisaties kunnen bondgenoot worden, wie moet wat doen binnen het fonds en hoeveel uur per week kost het voor hoe lang? Vanuit een detachering hebben we het project als kwartiermaker verder vormgegeven.

 

Z

Verkiezingsprogramma beïnvloeden

Eén klant kwam met de vraag: “Wij willen graag dat onze boodschap in de provinciale verkiezingsprogramma’s landt. Hoe doen we dat?” Wij hebben hiervoor een passend plan van aanpak geschreven, het schrijven van de brief en factsheet begeleid, én uitgelegd hoe ze die bij de juiste mensen kunnen krijgen.

 

Z

Debatavond ontwerpen

Een andere klant vroeg “We willen de gemeenteraadsverkiezingen beïnvloeden, maar alle programma’s zijn al klaar. Wat nu?” Voor hen hebben we een debatavond ontworpen waarin de klant eerst zijn eigen verhaal kort deed, en daarna de kandidaten hierop in panels konden reageren. Zo hoorden toch nog alle kandidaat-raadsleden de boodschap van de klant…

 

Z

Lobbyplan opstellen

De stichting Kompass | Mensenrechten Dichtbij hebben we geholpen korte lokale lobbyplannen op te stellen voor organisaties die bed, bad, brood en begeleiding geven aan uitgeprocedeerde asielzoekers die moeilijk kunnen terug keren. Elk adviesgesprek duurde slechts anderhalf uur (ok, zonder reistijd dan) en resulteerde in een beknopt plan van één kantje.

Strategisch adviseren

Trainingen

l

Overtuigend schrijven

Serious Games Ontwerpen

Omgevingswet: Training & Adviseren

Coalities bouwen

Stuur een bericht